Highlighter
مقام معظم رهبری: مهمترین راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی ورود از منظر دین است.
حضرت امام خمینی (قدس السره): امروز اسلام به شما محتاج است، قرآن کریم محتاج به شماست، خودتان را اصلاح کنید.
حضرت امام خمینی (قدس السره): من گمان میکنم که آن چیزی که به اسلام بیشتر از همه چیز ضرر زده است، عدم تربیت صحیح است.

آخرین اخبار

حرکات اصلاحی
ارسال گزارش
خبرنگار افتخاری

ProJoom Multi Rotator: No banners detected!

تبعیض، آسیب جبران ناپذیر اجتماعی

یکشنبه, 17 مرداد 1395 ساعت 12:59 اندازه قلم کاهش اندازه قلم کاهش اندازه قلم افزایش اندازه قلم افزایش اندازه قلم

بازی های المپیک ریو بهانه ای است تا چند موضوع مهم که می تواند از شمول آسیب های فراگیر جامعه ی امروز ایران باشد را مورد واکاوی قرار دهیم. فارغ از اینکه فعالیت های فرهنگی و ورزشی یکی از موثرترین شیوه های پیشگیری از بسیاری آسیب های اجتماعی است و این امر نیز بر کسی پوشیده نیست؛ اما بررسی دسترسی به امکانات و آموزش های مختلف ورزشی در سنین جوانی و نوجوانی در نقاط مختلف تهران و دیگر مناطق کشور، نشان می دهد که نه تنها این امکانات و زمینه های ایجاد آن به صورت برابر توزیع نشده است؛ بلکه بهره گیری از همین امکانات موجود میان یک فرد با فرد دیگر و یک خانواده با خانواده ی دیگر، در یک نقطه جغرافیایی نسبت به نقطه ی دیگر بسیار متفاوت است. بی تردید نمایندگان فعلی ورزشی ما در المپیک ریو از اقشار مختلف جامعه هستند و شکی نیست که برای رسیدن به این جایگاه از مراحل و گاه موانع رقابتی متعدد و متفاوتی نیز عبور کرده اند؛ اما تا چه میزان می توان مطمئن بود که ایران هم اکنون با تمام توان و ظرفیت خود در این صحنه جهانی شرکت کرده است؟ چند درصد از ظرفیت های جهانی رشته های ورزشی موجود در المپیک مورد ارزیابی تیمی و نفری قرار گرفته است؟ در رشته های موجود در المپیک چند درصد از افراد واجد شرایط فعال در عرصه های ورزشی به صورت عادلانه مورد ارزیابی قرار گرفته اند؟ چقدر از جوانان و نوجوانان ما به دلایل خانوادگی، فرهنگی، اقتصادی، تحصیلی و ... به طور کلی از تست زدن خود در این عرصه و راه یابی به سطوح پایه بازمی مانند و هرگز وارد حوزه ای که استعداد و علاقه لازم را دارند؛ نمی شوند؟ چقدر از این بازماندن ها به سیستم غلط آموزش و پرورش در تایم های ورزش و فوق برنامه باز می گردد؟ و دهها سوال دیگری که بی شک پاسخی دست¬کم از نظر آماری برای آن وجود ندارد. از این هم که بگذریم به یک بحث اساسی اجتماعی که در جامعه ی ما روند رو به رشد در همه ی زمینه ها و سطوح دارد مواجه می شویم و آن هم بررسی و تامل در این اصل است که در راه رسیدن جوانان به مراحل بالای ورزشی تا چه حد عنصر «تبعیض» نقش دارد؟ این تبعیض می تواند به واسطه ی کمبود یا نبود یکی از شاخص های ذکر شده باشد و یا مستقیما به اعمال سلیقه های شخصی در انتخاب ها بازگردد. صرف نظر از شایستگی جوانان حاضر در المپیک، باید در نظر داشت که یکی از بزرگترین عوامل گسترش آسیب های اجتماعی، ناشی از سرخوردگی هایی است که عواقب آن به صورت آسیب های بزرگ اجتماعی و افسردگی های ناشی از آن بروز می کند. رشد و بالندگی هر جامعه نیز به طور مستقیم به تربیت بهترین استعدادها و گزینش بهترین گزینه ها در عرصه های مختلف مرتبط است؛ از این روی چه برای بازدهی بالاتر و چه برای پیشگیری از آسیب های فردی و اجتماعی، ضرورت دارد که در ساختار گزینش های جامعه، بازنگری علمی و جامعی انجام گیرد. 

مهرنوش دژم

 

خواندن 21678 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

 

مقالات علمی

  • مضرات الکل بر مغز و بدن انسان چیست؟

    شاید تا الان از رسانه­‌ها یا دوستان شنیده باشید که الکل به مغز ما آسیب می‌رساند، اما چطور؟ لازمه دانستن این موضوع، شناختن کارهای مغز است، مغز مرکز کنترل و فرماندهی بدن است و خیلی از کارهای بدن به دستور آن انجام می شود (ضربان قلب ، گریه کردن، خندیدن،…
  • چگونه از خشم خود استفاده کنیم؟

    در تربیت کودک خشم والدین هم سهمی برای خودش دارد. در واقع اگر والدین نتوانند در لحظاتی معین خشمگین بشوند نشان خواهند داد که نسبت به کودکشان بی‌تفاوت هستند. کودکان نمی‌توانند در برابر طغیان‌های خشم که همراه با بی احترامی (داد زدن، فحش دادن، تحقیر و سرزنش کودک جلوی دیگران)…
  • بخل یا حسادت و بررسی انواع مختلف آن

    آیا بخل می‌تواند یک احساس مثبت باشد؟ به نظر شما آیا حسادت می‌تواند روی دیگری نیز اثر داشته باشد و به جای ویران کردن خود و اطرافیان در حقیقت بتواند در انجام امور به ما کمک کند؟ با یک مثال شروع می‌کنیم: شما برای مدتی نسبتا طولاتی دلتان را برای…
  • نوجوان خشمگین و روش های برقراری ارتباط با او

    در دنیای امروز راه حل های متفاوتی برای حل مشکلات مختلف وجود دارد، مهمترین آنها ارتباط برقرار کردن با فرد مقابل است. صحبت کردن درباره پیشنهادات؛ صحبت کردن درباره نظرات و… که از طریق این ارتباط و بیان کردن مشکلات، خیلی از آن ها به سادگی حل می شود. اما…
  • چگونه به بچه‌ها آموزش دهیم مهربان و محکم باشند؟

    نگرانی درباره اعتیاد به دارو ، روی آوردن به مشروبات الکلی، رانندگی در حالت خواب آلودگی، سیگار کشیدن، نگرانی درباره موفقیت در مدرسه و ورزش‌های لازم برای سلامتی، فراهم کردن خانه و هزینه مناسب، توجه به نمرات و عملکردها و… واقعا لیست نگرانی‌های والدین درباره فرزندانشان می‌تواند به کره ماه…

دریافت روزنامه های روز

پیام بنیانگذار بنیاد

برای ساختارشکنی در راستای کاهش آسیب آمده ایم!

مصطفی راستینه هر اجتماع انساني، فرهنگ خاصي دارد که مي‏توان...