Highlighter
مقام معظم رهبری: مهمترین راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی ورود از منظر دین است.
حضرت امام خمینی (قدس السره): امروز اسلام به شما محتاج است، قرآن کریم محتاج به شماست، خودتان را اصلاح کنید.
حضرت امام خمینی (قدس السره): من گمان میکنم که آن چیزی که به اسلام بیشتر از همه چیز ضرر زده است، عدم تربیت صحیح است.

آخرین اخبار

حرکات اصلاحی
ارسال گزارش
خبرنگار افتخاری

ProJoom Multi Rotator: No banners detected!

تلاش وزارت ارتباطات براي توسعه خدمات فضاي مجازي کودکان

شنبه, 24 شهریور 1397 ساعت 10:26 اندازه قلم کاهش اندازه قلم کاهش اندازه قلم افزایش اندازه قلم افزایش اندازه قلم

ايجاد کردن فضاي اينترنتي مناسب مختص به کودکان با توجه به حساسيت حضور آن‌ها در اين فضا و استفاده از ابزارهاي تکنولوژي اهميت زيادي دارد و اقدامات انجام‌شده در اين باره حتي مورد توجه اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي هم قرار گرفته است.

تهران-خبرنگار آسیب نیوز، تاکيد بر ادامه کار فرهنگي براي کودکان و نوجوانان در منويات مقام معظم رهبري، موجب شده است وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات هم به اين موضوع توجه ويژه داشته باشد و صيانت از کودکان و نوجوانان و ارزش‌هاي فرهنگي خانواده‌ها را به عنوان يک اولويت فرهنگي- محتوايي در دستور کار قرار دهد. از همين رو، با همکاري دانشگاه‌ها به ويژه دانشگاه صنعتي شريف، چهار طرح ملي در زمينه کودکان از جمله طرح ملي آموزش کدنويسي به زبان مادري کودکان و طرح آموزش اينترنت اشياء به کودکان در حال اجراست که منجر به رعايت کامل اصول و قواعد بسترهاي تعامل کودکان با فضاي مجازي مي‌شود.

مزايا و خطرات فضاي مجازي براي کودکان

آشکار شدن مزايا و خطرات فضاي مجازي ضرورت برنامه‌ريزي به‌منظور محتواسازي ديجيتالي مناسب براي کودکان و نوجوانان و نظارت صحيح و کارآمد والدين و همچنين بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي فضاي مجازي در جهت ارتقاي دانش و مهارت‌هاي کودکان را روشن مي‌کند. ويژه‌سازي شبکه‌هاي اجتماعي و پيام‌رسان‌ها براي کودکان، مناسب‌سازي اپليکيشن‌ها و اجراي طرح‌هاي مرتبط با والدگري (Parenting)، راه‌اندازي چند اپراتور مجازي مخصوص کودکان، آموزش و آگاه‌سازي کودکان، والدين و معلمان از تهديدها و فرصت‌هاي مجازي، راه‌اندازي VOD‌هاي مختص کودکان، ترويج فرهنگ کتاب‌خواني، راه‌اندازي شبکه‌هاي کتاب‌خواني، ‌راه‌اندازي سامانه‌هاي آموزش تعاملي دروس و زبان‌هاي خارجي به کودکان و ايجاد مراکز شتاب‌دهي مختص حوزه کودک از جمله اقدامات صورت‌گرفته بخش خصوصي با حمايت و ارائه مشوق‌هايي از سوي دولت بوده است.

توسعه خدمات فضاي مجازي کودکان به چه منظور است

اما تدوين سند حمايتي و برنامه اقدام براي توسعه خدمات فضاي مجازي کودکان به منظور کاهش آسيب‌هاي اجتماعي فضاي مجازي با حمايت از بخش خصوصي فعال در اين اين حوزه، اجراي پروژه صيانت از خانواده و کودکان در اينترنت (کوا) با برگزاري 1000 کارگاه آموزشي و تحت پوشش قرار دادن 270 هزار دانش‌آموز در سراسر کشور، راه‌اندازي سايت کودک و اينترنت به آدرس  ceop.ir، تدوين 10ها جلد کتاب آموزشي و کتاب مصور و دريافت جوايز متعدد بين‌المللي از جمله دستاوردهاي اين حوزه در دولت دوازدهم اعلام شده است.

طرح‌هاي برتر حوزه‌هاي مختلف بررسي و در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي

از طرفي اتحاديه جهاني مخابرات هرساله فعاليت کشورها را در حوزه‌هاي مختلف بررسي و در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي (WSIS) به طرح‌هاي برتر در 10 بخش، جايزه اعطا مي‌کند. بر همين اساس امسال از ميان 400 موضوع و طرح که در تمامي بخش‌ها از سوي کشورهاي مختلف ارايه‌شده بود، طرح «کودک و اينترنت» ايران توانست در شاخه حفاظت از کودکان در فضاي مجازي، جايزه سال 2018 را به خود اختصاص دهد.

حضور والدين و ارايه راهکارهاي حفاظت در فضاي مجازي

اجراي بيش از 700 کارگاه آموزشي در مدارس سراسر کشور با حضور والدين و کودکان و نوجوانان، ارايه راهکارهاي حفاظت از مخاطرات موجود در فضاي مجازي براي اين قشر از جامعه و همچنين برنامه پيش‌بيني‌شده براي آينده، از جمله بخش‌هاي گزارش ارايه‌شده ايران به اجلاس جهاني ITU بود که مورد توجه قرار گرفت.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

خواندن 1466 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

 

مقالات علمی

  • مضرات الکل بر مغز و بدن انسان چیست؟

    شاید تا الان از رسانه­‌ها یا دوستان شنیده باشید که الکل به مغز ما آسیب می‌رساند، اما چطور؟ لازمه دانستن این موضوع، شناختن کارهای مغز است، مغز مرکز کنترل و فرماندهی بدن است و خیلی از کارهای بدن به دستور آن انجام می شود (ضربان قلب ، گریه کردن، خندیدن،…
  • چگونه از خشم خود استفاده کنیم؟

    در تربیت کودک خشم والدین هم سهمی برای خودش دارد. در واقع اگر والدین نتوانند در لحظاتی معین خشمگین بشوند نشان خواهند داد که نسبت به کودکشان بی‌تفاوت هستند. کودکان نمی‌توانند در برابر طغیان‌های خشم که همراه با بی احترامی (داد زدن، فحش دادن، تحقیر و سرزنش کودک جلوی دیگران)…
  • بخل یا حسادت و بررسی انواع مختلف آن

    آیا بخل می‌تواند یک احساس مثبت باشد؟ به نظر شما آیا حسادت می‌تواند روی دیگری نیز اثر داشته باشد و به جای ویران کردن خود و اطرافیان در حقیقت بتواند در انجام امور به ما کمک کند؟ با یک مثال شروع می‌کنیم: شما برای مدتی نسبتا طولاتی دلتان را برای…
  • نوجوان خشمگین و روش های برقراری ارتباط با او

    در دنیای امروز راه حل های متفاوتی برای حل مشکلات مختلف وجود دارد، مهمترین آنها ارتباط برقرار کردن با فرد مقابل است. صحبت کردن درباره پیشنهادات؛ صحبت کردن درباره نظرات و… که از طریق این ارتباط و بیان کردن مشکلات، خیلی از آن ها به سادگی حل می شود. اما…
  • چگونه به بچه‌ها آموزش دهیم مهربان و محکم باشند؟

    نگرانی درباره اعتیاد به دارو ، روی آوردن به مشروبات الکلی، رانندگی در حالت خواب آلودگی، سیگار کشیدن، نگرانی درباره موفقیت در مدرسه و ورزش‌های لازم برای سلامتی، فراهم کردن خانه و هزینه مناسب، توجه به نمرات و عملکردها و… واقعا لیست نگرانی‌های والدین درباره فرزندانشان می‌تواند به کره ماه…

دریافت روزنامه های روز

پیام بنیانگذار بنیاد

برای ساختارشکنی در راستای کاهش آسیب آمده ایم!

مصطفی راستینه هر اجتماع انساني، فرهنگ خاصي دارد که مي‏توان...