ايجاد کردن فضاي اينترنتي مناسب مختص به کودکان با توجه به حساسيت حضور آنها در اين فضا و استفاده از ابزارهاي تکنولوژي اهميت زيادي دارد و اقدامات انجامشده در اين باره حتي مورد توجه اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي هم قرار گرفته است.
تهران-خبرنگار آسیب نیوز، تاکيد بر ادامه کار فرهنگي براي کودکان و نوجوانان در منويات مقام معظم رهبري، موجب شده است وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات هم به اين موضوع توجه ويژه داشته باشد و صيانت از کودکان و نوجوانان و ارزشهاي فرهنگي خانوادهها را به عنوان يک اولويت فرهنگي- محتوايي در دستور کار قرار دهد. از همين رو، با همکاري دانشگاهها به ويژه دانشگاه صنعتي شريف، چهار طرح ملي در زمينه کودکان از جمله طرح ملي آموزش کدنويسي به زبان مادري کودکان و طرح آموزش اينترنت اشياء به کودکان در حال اجراست که منجر به رعايت کامل اصول و قواعد بسترهاي تعامل کودکان با فضاي مجازي ميشود.
مزايا و خطرات فضاي مجازي براي کودکان
آشکار شدن مزايا و خطرات فضاي مجازي ضرورت برنامهريزي بهمنظور محتواسازي ديجيتالي مناسب براي کودکان و نوجوانان و نظارت صحيح و کارآمد والدين و همچنين بهرهگيري از ظرفيتهاي فضاي مجازي در جهت ارتقاي دانش و مهارتهاي کودکان را روشن ميکند. ويژهسازي شبکههاي اجتماعي و پيامرسانها براي کودکان، مناسبسازي اپليکيشنها و اجراي طرحهاي مرتبط با والدگري (Parenting)، راهاندازي چند اپراتور مجازي مخصوص کودکان، آموزش و آگاهسازي کودکان، والدين و معلمان از تهديدها و فرصتهاي مجازي، راهاندازي VODهاي مختص کودکان، ترويج فرهنگ کتابخواني، راهاندازي شبکههاي کتابخواني، راهاندازي سامانههاي آموزش تعاملي دروس و زبانهاي خارجي به کودکان و ايجاد مراکز شتابدهي مختص حوزه کودک از جمله اقدامات صورتگرفته بخش خصوصي با حمايت و ارائه مشوقهايي از سوي دولت بوده است.
توسعه خدمات فضاي مجازي کودکان به چه منظور است
اما تدوين سند حمايتي و برنامه اقدام براي توسعه خدمات فضاي مجازي کودکان به منظور کاهش آسيبهاي اجتماعي فضاي مجازي با حمايت از بخش خصوصي فعال در اين اين حوزه، اجراي پروژه صيانت از خانواده و کودکان در اينترنت (کوا) با برگزاري 1000 کارگاه آموزشي و تحت پوشش قرار دادن 270 هزار دانشآموز در سراسر کشور، راهاندازي سايت کودک و اينترنت به آدرس ceop.ir، تدوين 10ها جلد کتاب آموزشي و کتاب مصور و دريافت جوايز متعدد بينالمللي از جمله دستاوردهاي اين حوزه در دولت دوازدهم اعلام شده است.
طرحهاي برتر حوزههاي مختلف بررسي و در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي
از طرفي اتحاديه جهاني مخابرات هرساله فعاليت کشورها را در حوزههاي مختلف بررسي و در اجلاس جهاني جامعه اطلاعاتي (WSIS) به طرحهاي برتر در 10 بخش، جايزه اعطا ميکند. بر همين اساس امسال از ميان 400 موضوع و طرح که در تمامي بخشها از سوي کشورهاي مختلف ارايهشده بود، طرح «کودک و اينترنت» ايران توانست در شاخه حفاظت از کودکان در فضاي مجازي، جايزه سال 2018 را به خود اختصاص دهد.
حضور والدين و ارايه راهکارهاي حفاظت در فضاي مجازي
اجراي بيش از 700 کارگاه آموزشي در مدارس سراسر کشور با حضور والدين و کودکان و نوجوانان، ارايه راهکارهاي حفاظت از مخاطرات موجود در فضاي مجازي براي اين قشر از جامعه و همچنين برنامه پيشبينيشده براي آينده، از جمله بخشهاي گزارش ارايهشده ايران به اجلاس جهاني ITU بود که مورد توجه قرار گرفت.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/