Highlighter
مقام معظم رهبری: مهمترین راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی ورود از منظر دین است.
حضرت امام خمینی (قدس السره): امروز اسلام به شما محتاج است، قرآن کریم محتاج به شماست، خودتان را اصلاح کنید.
حضرت امام خمینی (قدس السره): من گمان میکنم که آن چیزی که به اسلام بیشتر از همه چیز ضرر زده است، عدم تربیت صحیح است.

آخرین اخبار

حرکات اصلاحی
ارسال گزارش
خبرنگار افتخاری

ProJoom Multi Rotator: No banners detected!

دانستنی‌هایی درباره HIV

سه شنبه, 04 دی 1397 ساعت 12:18 اندازه قلم کاهش اندازه قلم کاهش اندازه قلم افزایش اندازه قلم افزایش اندازه قلم

درباره اچ‌آی‌وی چه میزان اطلاعات دارید؟ واقعیت این است که افراد بسیاری اطلاعات چندانی درباره این ویروس یا بیماری که به واسطه آن شکل می گیرد، ندارند.

تهران-خبرنگار آسیب نیوز: درباره اچ‌آی‌وی چه میزان اطلاعات دارید؟ واقعیت این است که افراد بسیاری اطلاعات چندانی درباره این ویروس یا بیماری که به واسطه آن شکل می گیرد، ندارند.

 

کمبود اطلاعات درباره اچ‌آی‌وی می تواند مشکل آفرین باشد و موجب پیش‌داوری یا بدرفتاری با افراد مبتلا به بیماری شود. در ادامه با برخی حقایق درباره اچ‌آی‌وی بیشتر آشنا می شویم.

 

ابتلا به اچ‌آی‌وی از طریق بوسیدن امکان‌پذیر نیست

 

در شرایطی که اچ‌آی‌وی از طریق خون، مایع منی، ترشحات واژن، مایعات پیش آب، ترشحات مقعد و شیر مادر منتقل می‌شود اما این اتفاق از طریق بزاق رخ نمی‌دهد. اچ‌آی‌وی نمی‌تواند در بزاق دوام بیاورد، از این رو، خطر ابتلا به بیماری از طریق بوسیدن بسیار کم تا صفر است. همچنین، بزاق حاوی آنزیم‌ها و پروتئین‌هایی است که با عفونت مبارزه می‌کنند. دو فردی که همدیگر را می‌بوسند باید دارای زخم‌های باز و خونریز در دهان خود باشند تا احتمال انتقال اچ‌آی‌وی از طریق بوسیدن وجود داشته باشد. این شرایط بسیار نادر است.

 

اچ‌آی‌وی از طریق اشک یا عرق منتقل نمی شود

 

تنها در صورتی که خون در مایعات بدن که پیش‌تر به آنها اشاره شد، وجود داشته باشد، احتمال انتقال اچ‌آی‌وی وجود دارد و در غیر این صورت، لمس فردی که در حال گریه یا تعریق است موجب ابتلا به بیماری نمی‌شود.

 

اچ‌آی‌وی می‌تواند تا ۴۲ روز به واسطه استفاده از سوزن آلوده منتقل شود

 

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، اچ‌آی‌وی می‌تواند تا ۴۲ روز روی سوزن سرنگ آلوده دوام بیاورد.

 

اچ‌آی‌وی با به اشتراک گذاشتن غذا، نوشیدنی یا یک توالت منتقل نمی‌شود.

 

اچ‌آی‌وی به واسطه دست دادن یا بغل کردن منتقل نمی‌شود.

 

افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی با افزایش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان مواجه هستند

 

به واسطه تضعیف سیستم ایمنی بدن توسط ویروس اچ‌آی‌وی، افراد مبتلا به بیماری می‌توانند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان، از جمله سارکوم کاپوسی - نوعی سرطان که بینی، دهان، گلو و رگ های خونی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، لنفوم، سرطان دهانه رحم، سرطان ریه، سرطان مقعد و سرطان های دهان قرار دارند.

 

افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی اغلب با احساس درد مواجه هستند

 

افراد بسیاری که از اچ‌آی‌وی رنج می برند با درد مزمن، از جمله سردرد، درد مفاصل، یا شکم درد مواجه هستند. درد معمولا با دلایل مختلف، از جمله خود ویروس اچ‌آی‌وی، آسیب عصبی (نوروپاتی محیطی)، سرطان، عفونت‌های دیگر یا روش های درمان اچ‌آی‌وی مرتبط است.

 

امکان ابتلا به اچ‌آی‌وی از طریق خالکوبی یا پیرسینگ بدن وجود دارد

 

احتمال این که سوزن‌های مورد استفاده یا جوهر در معرض اچ‌آی‌وی بوده باشند، وجود دارد.

 

اچ‌آی‌وی می‌تواند از مادر به جنین یا نوزاد منتقل شود

 

احتمال انتقال اچ‌آی‌وی طی بارداری، تولد یا زمان شیر دادن به نوزاد وجود دارد. با این وجود، درمان اچ‌آی‌وی طی این زمان ها می تواند خطر انتقال بیماری را کاهش دهد.

 

اچ‌آی‌وی از طریق حشرات منتقل نمی‌شود

 

برخلاف باور برخی افراد، اچ‌آی‌وی از طریق پشه، کنه یا حشرات دیگر منتقل نمی شود.

 

بسیاری از علائم اولیه اچ‌آی‌وی شبیه به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا هستند

 

علائم اولیه اچ‌آی‌وی اغلب شامل خستگی، سردرد، تب خفیف، سرفه، تورم گره های لنفاوی، کاهش وزن، حالت تهوع، اسهال، آبریزش یا گرفتگی بینی می شوند، از این رو، تمایز آن از یک سرماخوردگی ساده یا آنفلوآنزا می تواند دشوار باشد. این علائم به طور معمول طی دو تا شش هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس پدیدار شده و می‌توانند بین یک هفته تا یک ماه ادامه داشته باشند.

 

اچ‌آی‌وی می‌تواند موجب تغییرات ناگهانی در قاعدگی شود

 

اچ‌آی‌وی می تواند شرایط دوره های قاعدگی را به سرعت تغییر داده و به عنوان مثال موجب قاعدگی سبک‌تر یا سنگین‌تر، عقب افتادن قاعدگی، و تشدید کرامپ های قاعدگی، تحریک پذیری پستان و خستگی شود.

 

افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هپاتیت C قرار دارند

 

هپاتیت C یک بیماری ویروسی است که موجب التهاب کبد می شود. هر دو بیماری از ماهیت ویروسی برخوردار هستند و می توانند به واسطه استفاده از سوزن سرنگ آلوده منتقل شوند. بنابر مطالعه ای که در نشریه Lancet منتشر شد، افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی در مقایسه با افرادی که به بیماری مبتلا نیستند، شش برابر احتمال بیشتری دارد به هپاتیت C مبتلا شوند. از آنجایی که هر دو بیماری از علائم مشابه بسیاری برخوردار هستند، هپاتیت C ممکن است تشخیص داده نشود.

 

افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی می توانند تقریبا به اندازه افراد دیگر عمر کنند

 

با درمان مداوم، تجربه طول عمر مشابه با افرادی که به اچ‌آی‌وی مبتلا نیستند، امکانپذیر است.

 

استفاده از کیت‌های آزمایش خانگی برای تشخیص ابتلا به اچ‌آی‌وی امکانپذیر است

 

سازمان غذا و داروی آمریکا دو کیت آزمایش خانگی برای تشخیص اچ‌آی‌وی را تایید کرده است که شامل Home Access HIV-۱ Test System و OraQuick HIV می شوند.

منبع:ایران

انتهای پیام/

خواندن 1404 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

 

مقالات علمی

  • مضرات الکل بر مغز و بدن انسان چیست؟

    شاید تا الان از رسانه­‌ها یا دوستان شنیده باشید که الکل به مغز ما آسیب می‌رساند، اما چطور؟ لازمه دانستن این موضوع، شناختن کارهای مغز است، مغز مرکز کنترل و فرماندهی بدن است و خیلی از کارهای بدن به دستور آن انجام می شود (ضربان قلب ، گریه کردن، خندیدن،…
  • چگونه از خشم خود استفاده کنیم؟

    در تربیت کودک خشم والدین هم سهمی برای خودش دارد. در واقع اگر والدین نتوانند در لحظاتی معین خشمگین بشوند نشان خواهند داد که نسبت به کودکشان بی‌تفاوت هستند. کودکان نمی‌توانند در برابر طغیان‌های خشم که همراه با بی احترامی (داد زدن، فحش دادن، تحقیر و سرزنش کودک جلوی دیگران)…
  • بخل یا حسادت و بررسی انواع مختلف آن

    آیا بخل می‌تواند یک احساس مثبت باشد؟ به نظر شما آیا حسادت می‌تواند روی دیگری نیز اثر داشته باشد و به جای ویران کردن خود و اطرافیان در حقیقت بتواند در انجام امور به ما کمک کند؟ با یک مثال شروع می‌کنیم: شما برای مدتی نسبتا طولاتی دلتان را برای…
  • نوجوان خشمگین و روش های برقراری ارتباط با او

    در دنیای امروز راه حل های متفاوتی برای حل مشکلات مختلف وجود دارد، مهمترین آنها ارتباط برقرار کردن با فرد مقابل است. صحبت کردن درباره پیشنهادات؛ صحبت کردن درباره نظرات و… که از طریق این ارتباط و بیان کردن مشکلات، خیلی از آن ها به سادگی حل می شود. اما…
  • چگونه به بچه‌ها آموزش دهیم مهربان و محکم باشند؟

    نگرانی درباره اعتیاد به دارو ، روی آوردن به مشروبات الکلی، رانندگی در حالت خواب آلودگی، سیگار کشیدن، نگرانی درباره موفقیت در مدرسه و ورزش‌های لازم برای سلامتی، فراهم کردن خانه و هزینه مناسب، توجه به نمرات و عملکردها و… واقعا لیست نگرانی‌های والدین درباره فرزندانشان می‌تواند به کره ماه…

دریافت روزنامه های روز

پیام بنیانگذار بنیاد

برای ساختارشکنی در راستای کاهش آسیب آمده ایم!

مصطفی راستینه هر اجتماع انساني، فرهنگ خاصي دارد که مي‏توان...