Highlighter
مقام معظم رهبری: مهمترین راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی ورود از منظر دین است.
حضرت امام خمینی (قدس السره): امروز اسلام به شما محتاج است، قرآن کریم محتاج به شماست، خودتان را اصلاح کنید.
حضرت امام خمینی (قدس السره): من گمان میکنم که آن چیزی که به اسلام بیشتر از همه چیز ضرر زده است، عدم تربیت صحیح است.

آخرین اخبار

حرکات اصلاحی
ارسال گزارش
خبرنگار افتخاری

ProJoom Multi Rotator: No banners detected!

کشف سالانه ۸۰۰ تن موادمخدر در ایران

سه شنبه, 21 خرداد 1398 ساعت 12:21 اندازه قلم کاهش اندازه قلم کاهش اندازه قلم افزایش اندازه قلم افزایش اندازه قلم

دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به کشف ۸۰۰ تن موادمخدر در سال گفت: تحریم اجازه مبارزه مناسب با قاچاق موادمخدر را نمی‌دهد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان اسکندر مومنی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به در پیش‌رو بودن روز جهانی مبارزه با موادمخدر و برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این روز، اظهار کرد: اراده و خواست عمومی در حوزه مبارزه با موادمخدر در حال شکل‌گیری است. براساس آمار‌های استخراج شده توسط سازمان ملل، ۷۵ درصد کشفیات تریاک جهان، ۶۱ درصد مرفین جهان و ۱۷ درصد هروئین جهان مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.

وی تصریح کرد: در سال ۲۰۱۷ ایران ۲۱ تن و در کل اروپا حدود چهار تن هروئین کشف شد. در کشور افغانستان تولید موادمخدر از ۲۰۰ تن در سال ۲۰۰۱ به ۱۰ هزار تن رسیده، اما میزان کشفیات در این کشور بر اساس آمار‌های سازمان ملل کمتر از ۳۰۰ تن است.

دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به کشف ۸۰۰ تنی موادمخدر در ایران طی هر سال، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با تمام توان درحال مبارزه با این پدیده شوم است، کشور‌های دیگر می‌توانند با موادمخدر مبارزه کنند، اما انجام نمی‌دهند درحالیکه جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد با این پدیده شوم مبارزه کند، اما با تحریم‌ها این اجازه را به کشورمان نمی‌دهند.

مومنی افزود: اگر محموله کوچکی از ایران عبور کند و در کشور‌های دیگر کشف شود تبلیغات آن‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران شروع می‌شود، امروزه کشفیات موادمخدر بدون تجهیزات جدید و به‌روز امکان‌پذیر نیست.

وی متذکر شد: کشور‌های دیگر باید سهم خود را در مبارزه با موادمخدر ادا کنند و ما نیاز به تشویق آن‌ها نداریم، چرا سایر کشور‌ها باید تماشاگر باشند، ما برای بیش از دو هزار کیلومتر در چند سال گذشته برای انسداد مرز هزینه کردیم، در ۳۰ سال گذشته با تشکیل ستادمبارزه با موادمخدر ۴۱ هزار عملیات با کشف ۱۲ هزار تن موادمخدر صورت گرفت که منجر به شهادت سه هزار و ۸۱۴ نفر شد و این عملیات‌ها ۱۲ هزار جانباز و مجروح برجای گذاشت.

دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: ۵ درصد جمعیت جهان در آمریکا وجود دارد و ۲۰ درصد زندانیان جهان، معادل بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زندانی در این کشور قرار دارند و ۴۷ درصد از زندانیان در امریکا به طور مستقیم مرتبط با موادمخدر هستند. در سال ۲۰۱۷، ۷۰ هزار نفر در امریکا به دلیل مصرف موادمخدر فوت کردند که در ایران این آمار حدود ۳ هزار و ۶۰۰ نفر بود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده برای نگهداری معتادان متجاهر در کشور، گفت: دو اردوگاه در این زمینه راه‌اندازی شده و احداث ۱۰ اردوگاه دیگر در دستور کار قرار دارد.

به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در مراکز نگهداری معتادان متجاهر نسبت به مهارت‌آموزی اقدام می‌شود.

مومنی، افزایش بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد را یکی از کار‌های ایجاد شده توسط ستادمبارزه با موادمخدر برشمرد و گفت: اکنون ۳۸۰ هزار نفر از معتادان توسط سازمان فنی و حرفه‌ای مهارت آموخته‌اند همچنین در حال اجرای طرح "یاری‌گران" هستیم، در این طرح، اقدامات پیشگیرانه با اولویت آموزش و پرورش و خانواده‌ها انجام می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات مقابله‌ای تمام دستگاه‌ها برای مبارزه با موادمخدر در دو ماه گذشته، تصریح کرد: در این بازه زمانی ۱۴۳ تن موادمخدر کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار درصد افزایش داشته، ۵۴۷ عملیات و درگیری در این دو ماه به وقوع پیوست، ۵ هزار و ۶۷۷ خودرو توقیف شد و تمام شاخص‌ها در حوزه مقابله، آموزش و درمان توسعه داشته است.

دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به اینکه موضوع ساماندهی معتادین متجاهر، درمان، پیشگیری و مقابله با عرضه مواد مخدر از اولویت‌های ستاد مبارزه با موادمخدر است، تصریح کرد: دو اردوگاه در راستای نگهداری از معتادان‌ متجاهر راه‌اندازی شده است و ۱۰ اردوگاه دیگر نیز تا پایان سال ۹۸ راه‌اندازی خواهند شد.

وی در خصوص فعالیت سازمان‌های مردم نهاد افزود: امروز همکاری ستاد و سازمان‌های مردم نهاد بیشتر از گذشته شده است و ۸۸ درصد از مراکز نگهداری از معتادان توسط این سازمان‌ها اداره می‌شوند.

مومنی درباره طرح یاری‌گران ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در کنار مقابله و مبارزه با موادمخدر، اقدامات پیشگیرانه نیز انجام می‌شود و علاوه بر نهاد‌های حاکمیتی، خانواده‌ها، آموزش و پرورش، اساتید دانشگاه و رسانه‌ها در راستای مبارزه با موادمخدر با ستاد همکاری خواهند کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره نقش تحریم‌ها در راستای مبارزه با مواد مخدر گفت: تحریم‌ها باعث مزاحمت برای ما هستند و با توجه به راه‌های جدید قاچاق، ما نیازمند تجهیزات به روز هستیم.

دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه اولویت ما مبارزه با مواد مخدر پر خطر‌تر است، گفت: در همین راستا کشفیات شیشه یک هزار و ۱۴۵ درصد افزایش داشته است و از کشف ۳۳۳ کیلوگرم در دو ماهه ابتدای سال ۹۷ به ۴ هزار و ۱۴۴ کیلوگرم در دو ماهه ابتدایی سال ۹۸ رسیدیم.

وی در خصوص نگهداری از معتادان متجاهر افزود: در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار معتاد متجاهر در کشور و ۱۵ هزار معتاد متجاهر در تهران نگهداری می‌شوند.

مومنی ادامه داد: برخی از معتادان متجاهری که دارای زخم‌های باز و ناعلاج هستند را نمی‌توان با سایر معتادان نگهداری کرد و برای این کار به مراکز دیگری نیاز است و در آینده‌ای نزدیک مرکزی مستقل برای نگهداری از این معتادان راه‌اندازی خواهد شد.

وی درباره هرینه‌های مالی مبارزه با مواد مخدر و اینکه چقدر از تولید ناخالص کشور صرف مبارزه با مواد مخدر می‌شود، گفت: بیش از ۱۱ درصد تولید ناخالص ملی صرف هزینه‌های مبارزه با مواد مخدر می‌شود.

مومنی با بیان اینکه نوع مواد مصرفی در میان دانش آموزان عمدتا گل است، تصریح کرد: آمار اعتیاد در جمعیت دانش آموزی ۲.۱ درصد است و این آمار افزایش پیدا نکرده است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: متاسفانه قاچاقچیان بسته‌های جدید و رنگین را به صورت گسترده تبلیغ می‌کنند و جامعه هدف آن‌ها نیز بیشتر جوانان و دانش آموزان هستند.

وی افزود: امسال کشفیات موادمخدر در اطراف مداری حدود ۱۵۴ درصد افزایش یافت.

مومنی در خصوص اصلاح قوانین در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز تصریح کرد: ما شاهد ظهور پدیده‌های جدید در حوزه مواد مخدر هستیم و باید قوانین ما تسهیل کننده باشد.

وی افزود: اصلاح قوانین می‌تواند در موضوعاتی همچون ضربه زدن به قاچاقچیان، عفو آن‌ها و افزایش مدت زمان بازتوانی معتادان به ما کمک کند.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: در حال پیگیری اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر هستیم، اما این روند کمی زمان بر است.

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

 

خواندن 10924 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

 

مقالات علمی

  • مضرات الکل بر مغز و بدن انسان چیست؟

    شاید تا الان از رسانه­‌ها یا دوستان شنیده باشید که الکل به مغز ما آسیب می‌رساند، اما چطور؟ لازمه دانستن این موضوع، شناختن کارهای مغز است، مغز مرکز کنترل و فرماندهی بدن است و خیلی از کارهای بدن به دستور آن انجام می شود (ضربان قلب ، گریه کردن، خندیدن،…
  • چگونه از خشم خود استفاده کنیم؟

    در تربیت کودک خشم والدین هم سهمی برای خودش دارد. در واقع اگر والدین نتوانند در لحظاتی معین خشمگین بشوند نشان خواهند داد که نسبت به کودکشان بی‌تفاوت هستند. کودکان نمی‌توانند در برابر طغیان‌های خشم که همراه با بی احترامی (داد زدن، فحش دادن، تحقیر و سرزنش کودک جلوی دیگران)…
  • بخل یا حسادت و بررسی انواع مختلف آن

    آیا بخل می‌تواند یک احساس مثبت باشد؟ به نظر شما آیا حسادت می‌تواند روی دیگری نیز اثر داشته باشد و به جای ویران کردن خود و اطرافیان در حقیقت بتواند در انجام امور به ما کمک کند؟ با یک مثال شروع می‌کنیم: شما برای مدتی نسبتا طولاتی دلتان را برای…
  • نوجوان خشمگین و روش های برقراری ارتباط با او

    در دنیای امروز راه حل های متفاوتی برای حل مشکلات مختلف وجود دارد، مهمترین آنها ارتباط برقرار کردن با فرد مقابل است. صحبت کردن درباره پیشنهادات؛ صحبت کردن درباره نظرات و… که از طریق این ارتباط و بیان کردن مشکلات، خیلی از آن ها به سادگی حل می شود. اما…
  • چگونه به بچه‌ها آموزش دهیم مهربان و محکم باشند؟

    نگرانی درباره اعتیاد به دارو ، روی آوردن به مشروبات الکلی، رانندگی در حالت خواب آلودگی، سیگار کشیدن، نگرانی درباره موفقیت در مدرسه و ورزش‌های لازم برای سلامتی، فراهم کردن خانه و هزینه مناسب، توجه به نمرات و عملکردها و… واقعا لیست نگرانی‌های والدین درباره فرزندانشان می‌تواند به کره ماه…

دریافت روزنامه های روز

پیام بنیانگذار بنیاد

برای ساختارشکنی در راستای کاهش آسیب آمده ایم!

مصطفی راستینه هر اجتماع انساني، فرهنگ خاصي دارد که مي‏توان...